GRØNLÆGGER F1 (FØRSTE GENERATION)

Mål for æggefarver i næste generation:

Lysegrønne æg. Vi oplever også en del lysebrune æg i den første generation krydsning. Men disse har i tidligere avl, haft rigtigt flot tendens til heavy bloom. Mange af de høner blev starten på vores heavy bloom Rose avlslinje.

Fokus og mål med den avl.

Store smukke fluffy høns, særligt fra Orpingtonerne. Dette er og bliver mit ynglings kryds når det kommer til udseendet og temperamentet på dyrene. Selv om at mixet med wyandotterne plejer at blive rigtigt smukt.
Hanerne her er sort Engelsk araucana og hønerne er sølv sortbåndet Orpington, guld sortbåndet Orpington som begge er dobbelt randede og sindsygt smukke. Og så har vi lidt blå guldrandet wyandotter, hvid guldrandet wyandotter.

Mange af hønsene har tendens til heavy bloom.  

Egentlig stoppede vi med at lave grønlæggere for en del år tilbage da vi reelt ikke syntes at vi kunne oparbejde æggefarven til nogle dybe smukke farver. Derfor endte vi at arbejde på den blågrøn avlslinje som har udgangspunkt i maran.

Men som tiden er gået er de nu vendt tilbage da dette mix netop er en af de smukkeste når det kommer til hønsene. Æggefarven er lysegrøn som jo også kan være smuk I samspil med de andre. Men da vi jo også har begrænset plads, måtte vi den gang vælge fra. Men nu har vi så fundet plads til dem igen og fundet nogle super smukke høner som vi tænker vil kunne give nogle smukke dyr. 

Grønlæggere er rigtigt gode æglæggere og lægger mellem 200-220 æg om året. 

25,00 kr.