Velkommen til Berg´s Fairytale Gardens hønseavl 

Vi er nogle meget passionerede mennesker som altid har mange jern I ilden. Ud over vores hønse avl har vi også en selvforsynende produktionshave og besøgshave, hvor vi har flere månedlige åbningsdage i sommer halvåret.
Her i haven arbejder vi meget med design og prøver at vise at selvforsyning og produktion kan gøres super æstetisk og smukt. I forhaven har en en køkkenhave som blev kendt verden over for sin flotte stjerneformet opbygning. Dette skabte en hel lavine af køkkenhaver I mønster i de efterfølgende år. Hvilket vi absolut elsker.

Vi har også to drivhuse og en kæmpe skærehave med det smukkeste blomster til buketter. Man kan fra juni til oktober bestille miljævenlige bukketter fra haven.
 
I foråret har vi et kæmpe og meget populært plantesalg med speciale sorter af farverige tomater, peberfrugter, chili, auberginer og sjældne farverige grønsags planter.

Når vi rammer vinteren har vi en Julebutik hvor vi har smukke juledekorationer til salg.

Men det vi efterhånden er blevet mest kendte for vores avl med farvede æg. Den er vi mildest talt blevet verdenskendte for. Forrige år gik et af vores billeder af æggene viralt og har ramt langt om 30 millioner likes verden over. Billedet blev vist i nyheder Saudi Arabien, det blev det af flere Senatorer I USA, været I utallige danske og udlandske aviser og magasiner. Senest, er vores æg blevet udstillet på et stor museum I, Sion, Schweiz.  Og de skal udstilles igen her fra Marts måned 2024 på et museum uden for den Schweiziske hovedstad Bern, i byen Neuchâtel, Schweiz. 

Det er også  med kæmpe stolthed i stemmen at vi kan fortælle at vi vores æg skal udstilles på en kæmpe museum i Pittsburgh, USA næste år. På Post Natural History Museum of Pittsburgh. 
Alle informationerne omkring denne udstilling er endnu ikke kommet helt på plads. Men det er en kæmpe ære at få lov til at få sine æg på et museum. Vi har faktisk ikke hørt om andre avlere som har fået denne mulighed før. 

Så man må sige at det som startede som vores lille hygge projekt har fået vinger at flyve på. Hvilket vi er enormt beæret over.

Vi kan også fortælle at Janus arbejder på en bog omkring farve avlen og alle de erfaringer som vi har gjort os igennem de mange år med høns. Bogen er tænkt til at hjælpe dig som selv gerne vil avle på æggefarver, og nu vil kunne gøre det, med all den viden og erfaring vi har på området. Det bliver ikke en nørdet fagbog, men en mere autodidakt bog med konkrete eksempler og forklaringer på hvordan vi arbejder.

Men det bliver også en bog hvor vi kigger hønsene lidt mere i øjenhøjde og om hvordan man kan have høns på hønsenes præmisser. Altså vi prøver skabe mere forståelse omkring hønen og hvordan den trives, frem for at høns kun skal tilpasses vores livsstil.
Målet er at bogen kan være færdig skrevet i løbet 2025. Men mere ved vi ikke endnu.  

Man kan følge at det vi laver på vores Instagram og Facebook profil Berg's Fairytale Garden.