PRIKKET AVL - SPECKLED DREAMS

Mål for æggefarver i næste generation:

Blå, blågrønne, græsgrønne, grangrønne, turkis, blå og brune æg med tendens til prikker.

Fokus og mål med den avl.

At får så mange forskelle farver æg med tendens til prikker. Prikker fungerer lidt ligesom heavy bloom, det kommer og går. Men ved at avle efter dette vil man over tid kunne få flere og flere med prikker. Dette er stadig i de tidlige stadier i denne avl. Vi havde faktisk fået welsumer hjem til denne avl i år, men vi mistede desværre hanen. Og da prikker kommer og går kan det være svært at fange hønerne på det rigtigt tidspunkt, med prikker på. Derfor bliver denne avl meget bred, vi tager alle de æg vi ser og kender med prikker fra. derfor vil det kunne være ær fra de fleste gårde. 

Drømmemålet er selvfølgelig at få mere permanente prikkede æg, der er vi dog et godt stykke vej fra endnu. Men i første omgang handler det om at få så mange æg med tendensen til prikker. 

Da prikker et noget som kommet og går, så er det ikke sikkert at der er prikker på de æg du modtager, og og der er heller ingen garanti for at du får æg med prikker. Den garanti kan vi desværre ikke give. Men uanset burde du stadig få æg med en masse skønne farver. 

Mix racer er gode æglæggere og ligger mellem 200-250 æg om året.

25,00 kr.