MØRK OLIVENLÆGGER PÅ GULDLAKS MARAN

Mål for æggefarver i næste generation:

Meget mørke olivengrønne nuance samt mørkere olivengrønne nuancer.

Der er æg her i forskellige generationer af olivenlægger.
 
 

Fokus og mål med den avl.

At lave en masse mørke olivengrønne nuancer.

Dog skal man vide at når man arbejder med de rigtigt mørke olivengrønne farver så skal man regne med at omkring 50% af æggene vil gå over i mørkebrun æggefarve.

Jo flere generationer du krydser maran ind over en olivenlægger jo mørkere olivengrønne vil æggene blive. Og skal man op i de rigtigt mørke olivengrønne farver så kan man påregne at helt op til 70% kan ende I mørkebrun. Vi synes klart at dette stadig er det hele værd. De mørkebrune kan stadig bruges i mix avlen da de stadig har genetikken med sig fra den mix avl de har været en del af. Det betyder blot at det er det brune og ikke det blå gen som er blevet dominerende. Så i det tilfælde skal man krydse blåt gen over for at få denne høne tilbage i grøn igen.

Men det er netop disse meget mørke olivengrønne æg som er hele målet i denne gård. For der er intet så smukt som et rigtigt mørkt olivengrønt æg. Og ved man lidt om det ved man også hvor mange år de tager at lave og hvor mange dyr som har måtte frasorteres i avlen for at få netop denne smukke farve. Hvilket gør at i hvert fald vi sætter ekstra stor værdi på disse æg.

Mix racer er gode æglæggere og ligger mellem 220-250 æg om året.  

25,00 kr.