MØRK OLIVENLÆGGER PÅ ENGELSK ARAUCANA

Udsolgt

Mål for æggefarver i næste generation:

Dybe turkis grønne æg, kraftigt blå æg og mørkere blågrønne hen af græsgrønne og grangrønne nuancer. Målet er et æg med blå grundfarve med olivengrønne hinde uden på, som når olivenlæggere og maran sprøjter deres æg.dog bliver de fleste fra dette mix super smukke turkis grønne nuancer.

Fokus og mål med den avl.

At lave dybere og kraftigere farver i den mere blågrønne nuance. Målet en blå æg med en grøn sprøjtet farve på lige som maranen og mange olivenlægger sprøjter den yderste farve på ægget. Men ved at få en blå grund farve på æggene frem for grøn som olivenlæggeren har, får man et mere blågrøn resultat. 

Dette mix er nok den bedste æglægger vi har. Disse er oftest dem som starter først og slutter sidst. De plejer også at være gode til at ligge lidt vinter æg uden lys. Umiddelbart tror jeg de ligger på omkring 250 æg per år. Selv om dette aldrig har været et mål med avlen, tværtimod faktisk. Så ønsker vi ikke at vores dyr skal over producere. Tror dette kommer fra den engelske araucana som jo generelt set også er en god æglægger.

Dette var det første mix vi lavede i vores blågrønne avlslinje. Så det var dette mix som udskiftede grønlægger linjen hos os. Dette blev dog lysere blågrøn end hvad vi sigtedes efter, så dette blev hurtigt erstattet af andre mix derfra. Men grundlæggende var denne dybe turkise farve helt fantastisk og derfor har vi igen fundet plads til alle dele og linjer af den blågrønne avelslinje, som på nuværende tidspunkt består af 5 forskellige linjer, hvor vi arbejder og tester resultaterne af de forskellige mix. Så derfor har vi igen fundet plads til dette smukke mix.

Mixet her er en af vores bedste og mest stabile æglæggere, de lægger mellem 220-250 æg om året.

25,00 kr.