DAGGAMLE KYLLINGER AF SORT OG BLÅ KOPPER MARAN (REN RACE)

Udsolgt

OBS. KYLLINGER KAN KUN AFHENTES HOS BERGS FAIRYTALE GARDEN. 

Mål for æggefarver i næste generation:
 
Mørkebrune æg I så mørke nuancer som muligt. Samt Mørkebrune æg med prikker.

Fokus og mål med denne avl.

At lave gode stabile dyr af høj kvalitet og mørkebrune æg.

Vi har en sorte og blå høner I gården, sammen med en blå kopper maran hane og en sort koppermaranhane. Så man vil både kunne få blå og sorte kopper samt få Splash maraner ud af denne gård.

Vi har også en høne I denne gård som har i foråret haft kraftigt heavy bloom på ægget. Dette har gjort at vi får helt lilla æg fra denne høne.

Dog kan vi ikke garantere at man kan få æg fra denne høne da hun jo ikke har dette på alle æg. Men dette er så sjældent et fænomen hos rene maraner, at vi har valgt at beholde hende i denne gård i håb om at få flere.

Kopper Maranen er kendt for sine smukke mørkebrune æg. Det er det en fransk race som man har avlet på i Frankrig med stor stolthed i generationer. Oprindeligt er det en blandings race som blev fremavlet i starten af det 19 århundrede. Idag er der stor stolthed og tradition for avl af Maran i hele verdenen pga. de smukke mørkebrune æg.

Det som gør maranen så speciel er at den har det man kalder en ekstra sprøjtekanal. Hvilket betyder at maranens grund æggeskals farve er lysebrun og så sprøjter hønen men mørkebrune farve uden på ægget. Derfor vil man sjældent få to ens æg fra sine maraner. De kan ihvertfald variere meget i farve intensitet hen over sæsonen. Oftest starter de med at lægge de mørkeste æg i starten af året og så bliver æggene en smule lysere hen over året. Det omvendte opleves også.
Der har i de seneste mange år, været et meget stort fokus på at få så mørke æg som muligt og det har desværre ikke været uden omkostninger for avlen. I en længere periode kom der en del inavels problemer med racen. Men der er blevet gjort en stor indsats, fra mange avlere, for at få styr på igen! Derfor er der kommet en masse nyt avls materiale til Danmark, fra Frankrig de seneste år.

Vores dyr er af store dele fra disse dyr fra Frankrig. Dog er dette heller ikke uden problemer, da man i Frankrig vaccinerer sine dyr, hvilket vi ikke gør i Danmark. Det gør at der godt kan være nogle svagheder hos nogle af disse dyr de første par generationer af dyr ind til de er blevet godt afhændet igen. Hvilket vi også oplever nu.

Men som vi ser det er dette langt bedre end indavl og de problemer som kan følge med dette. Det er nu et par år siden vi fik vores dyr hjem, så vi forventer at vi nu er ved at være forbi den sværeste del.
Når det kommer til den sorte kopper marans udseende prøver vi altid at få det bedste udseende på vores dyr. Dog er temperament det vigtigste i all vores avl, da vi selv hader aggressive og stressede dyr. Men vi sigter efter et godt stort bryst, mørke æg, en flot blød kurve fra hals til hale, og så meget kopper hals som overhovedet muligt og en flot fodbefjering. Dog får man meget sjældent alle gode egenskaber i en og samme høne/hane og desværre oplever man tit at kopper halsen delvist eller næsten helt forsvinder jo mørkere æggene bliver. Faktisk nogle gange selv om æggene ikke er så mørke igen. Men vi har generelt arbejdet på at få kopper halsen ind på vores dyr.
Den sorte kopper maran en fantastisk race! Det er en stor rolig race som er nysgerrig og opsøgende og har en aktivt sind som har lyst til interaktion med mennesker. De er ganske lette at gøre tamme, særligt hvis man har dem fra kylling af. Og så er de ofte ikke en særlig flyvsk høne.

Kyllinger der går med en hønemor vil dog ofte blive mindre tamme end dem man selv passer fra kylling af.

Maraner er gode æglæggere og lægger mellem 200-220 æg per år. Det er en stor race.

75,00 kr.