HEAVEY BLOOM ROSE

Udsolgt

Heavy bloom Rose.

Mål for æggefarver i næste generation:

Lysebrune, mellembrune og mørkebrune æg med tendens til lyserød, rosa, pinkish, bordeaux og i ekstremt sjældne tilfælde varm lilla.

Fokus og mål med denne avl.

Her arbejder vi på de varme Heavy bloom farver så som rosa, lyserød, pinkish, bordeaux og varm lilla.

Grønne og blå æg kan forekomme.

Hvad er Heavy bloom?

Bloom er en meget kraftigt basiske hinde som hønen sprøjter på ægget lige inden den lægger det, for at beskytte ægget imod bakterier. Denne hinde er også grunden til at man ikke vasker rugeæg, da denne hinde kan vaskes af og kyllingen i ægget skal bruge denne beskyttende hinde for at komme sikkert igennem rugningen.

Heavy bloom er så et tykkere lag af denne basiske hinde som periodisk kan få ægget til at skifte farve, så at lysebrune æg kan blive lyserøde, cream farvede æg kan blive rosa og mørkebrune æg kan blive mere pinkish og bordeaux, i ekstremt sjældne tilfælde kan de blive varm lilla.

Heavy bloom er endnu ikke noget man stabilt kan avle på. Det kommer og går og det er ikke alle som får nok Heavy bloom til at ændre farven. Derfor kan vi heller ikke garantere at man får de ønskede farver.

Vi arbejder dog meget fokuseret på dette og kan se at vi begynder at få mere stabile grå æg i Heavy bloom grays avlen, så det burde dog være muligt på sigt. Hvilket også er grunden til at der kan forekomme grønne og blå æg i Rose avlen, da vi prøver at krydse dem ind som har mest Heavy bloom. Men det er en lang proces.

Dog vil vi sige at det var os som fandt det meste af den viden som der idag findes her i norden omkring heavy bloom. Og derved også os som ved mest og er længst med denne avl.

FORVENTNINGER.

De æg du vil modtage fra denne gård vil være æg i den brune farveskala, som har vist tendens til heavy bloom. Det betyder ikke at de nødvendigvis har heavy bloom på når du modtager æggene, da dette ikke er konstant.

Men vi får mange tilbagemeldinger fra kunder som får lyserøde æg og vi får jo en masse selv også, så mulighederne for heavy bloom er ret stor.

Vi arbejder selvfølgelig på at gøre det mere stabilt og målet med avlen er konstante heavy bloom æg.

Hønsene har forskellige udseender. Vi har dog krydset en del med blå guldrandet wyandotter ind over og prøver derfor at få mere af disse farver og mønstre på hønsene fjer også.

Heavy bloom hønsene krydsninger og er gode æglæggere og ligger mellem 200-250 æg om året.

Hos os har vi ikke fokus på forøget æglægning, da vi ikke ønsker at der bliver drevet rov på vores dyr. Vi arbejder kun med langsomt voksende racehøns som vi i nogle gårde krydser med hinden for at få de forskellige farver på æggene. Nå man laver denne krydsning, får man oftest en krydsningsfrodighed, da man krydser forskellige genpuljer med hinanden. Dette kan give et let forøget æglægning.

(Læs mere under generelt om vores avl.)

20,00 kr.