DAGGAMLE KYLLINGER AF HEAVY BLOOM GRAYS

Mål for æggefarver i næste generation:

Blå, grønne og olivengrønne æg med heavy bloom. Dette vil i i perioder kunne give grå, lavendel, café au lait, sand og i ekstremt sjældne kolde lilla æg. Men målet er at stabilisere heavy bloomen så man får faste heavy bloom æg.

Fokus og mål med denne avl.

Her arbejder vi på de kolde Heavy bloom farver. Stammerne her er bygget op på grønne, olivengrønne og blå æggefarver.

Hvad er Heavy bloom?

Bloom er en meget kraftigt basiske hinde som hønen sprøjter på ægget lige inden den lægger det, for at beskytte ægget imod bakterier. Denne hinde er også grunden til at man ikke vasker rugeæg, da denne hinde kan vaskes af og kyllingen i ægget skal bruge denne beskyttende hinde for at komme sikkert igennem rugningen.

Heavy bloom er så et tykkere lag af denne basiske hinde som periodisk kan få ægget til at skifte farve, så at blå, turkis, grønne, blågrønne og olivengrønne æg kan ende i grå, lavendel og i ekstremt sjældne tilfælde kan de blive kold lilla.

Heavy bloom er endnu ikke noget man stabilt kan avle på. Det kommer og går og det er ikke alle som får nok Heavy bloom til at ændre farven. Derfor kan vi heller ikke garantere at man får de ønskede farver.

Vi arbejder dog meget fokuseret på dette og kan se at vi begynder at se stabile grå æg i Heavy bloom grays avlen. Så der er absolut håb for den avl. Her prøver vi også at kigge de "kedelige" farver i nuancen blå og lysegrøn også kan ende i en grå fuldfarvet skalfave. Hvor det så ikke nødvendigvis er heavy bloom som giver farven.

Men vil vi sige det sådan her, ønsker du disse specielle æggefarver så var det os som fandt den viden som der idag findes her i Danmark omkring heavy bloom. Og derved også os som ved mest og er længst med denne avl. Så drømmer du om disse heavy bloom farver er chancen størst her hos os.

De æg du vil modtage fra denne gård vil være æg i de blå, grønne og olivengrønne farveskala, som har vist tendens til heavy bloom. Det betyder ikke at de nødvendigvis har heavy bloom på når du modtager æggene, da dette ikke er konstant.

Men vi får mange tilbagemeldinger fra kunder som får grå og lavendel farvede æg og vi får en masse selv også, så mulighederne for heavy bloom er ret stor.
Vi arbejder selvfølgelig på at gøre det mere stabilt og målet med avlen er konstante heavy bloom æg.

krydsninger og er gode æglæggere og ligger mellem 200-250 æg om året.

75,00 kr.