DAGGAMLE KYLLINGER AF HEAVY BLOOM GRAYS PÅ HEAVY BLOOM DARK

Mål for æggefarver i næste generation:

Heavy bloom æg som periodisk giver pink, bordeaux, blommefarvede og lilla æg. 

Grønne og blå æg kan og vil forekomme, disse vil højt sandsynligvis blive grays.

Fokus og mål med denne avl.

Mørkebrune æg med heavy bloom er en af de sværeste kombinationer at få frem. Dette skyldes at i maran avlen i Europa frasorteres disse dyr og kommer derfor aldrig ud på market. Det er lykkes os at få heavy bloom på en enkelt ren maran som vi vil give hane til fremtidig avl i denne kategori. Men da vi ikke har haft mørke æg med tydelig tendens til heavy bloom, som vi har kunne lave haner på, krydser vi de mørkebrune æg med Grays haner for at få så meget heavy bloom med ind i mixet som muligt. 

Dette kan godt betyde at en større del af de mørkebrune æg ender I grønne farver med tendens til heavy bloom (grå æg) 

Vi har kunnet se at i de test vi har lavet at vi får mørkere mellembrune med heavy bloom, særligt i starten af året. Men denne avl er tidelig! Så man kan ikke forvente at man får heavy bloom på alle æg og eller at de har de rigtige farver her i starten eller for den sags skyld perioden med heavy bloom æg nødvendigvis er lang. Vi ønsker ikke at love noget vi ikke kan overholde og derfor vil vi også gerne oplyse om vores proces. 

Men det der er vigtigst her er at få så meget heavy bloom ind i linjerne som muligt. Får man et grønt æg fra denne avl kan disse sættes på maran eller rose hane og håbe på at det kan trække brunt gen tilbage som dominat gen. Da det var pink farver kommer af heavy bloom på brune nuancer. 

Mix racerne er generelt gode æglæggere, de lægger mellem 220-250 æg om året. 


75,00 kr.