KYLLINGER AF MIX GÅRD 1, DE BLÅ -GRØNNE PÅ SØLV OLIVENLÆGGER

Udsolgt

OBS. KYLLINGER KAN KUN AFHENTES HOS BERGS FAIRYTALE GARDEN.  

Nu er vi ved at være så sent på sæsonen at kyllinger oftest skal forudbestilles. Så når du bestillinger kyllingerne, sætter vi over så snart det er muligt og der er ledigt i maskinen.

 

Kyllinger af de blå-grønne på sølv olivenlægger gård 1.

Mål for æggefarver i næste generation:

Blågrønne, dybe turkis, græsgrønne og grangrønne farvede æg.

Fokus og mål med denne avl.

Her prøver vi at arbejde med en lidt mørkere blågrønne farve. Hønerne her er af det blågrønne mix og ligger nogle smukke blågrønne og dybe turkise farver. Der er også nogle olivenlæggere af en mørkere karakter i denne gård.

Hanerne er olivenlæggere som er lavet ud fra grønne og blågrønne æg som er avlet på blå sølv maran hane. De haner som går i denne går er af sort sølv udseende hvor de fleste høner her er sorte med flot top og skæg. Så målet her vil være at får høner i blå og sort med sølv hals samt smukke dybe turkis grønne og mørke olivengrønne farver. Hen af græsgrønne og grangrønne æg.

Vi har I år oplevet at mange af de høner som sidste år lagde meget blågrønne/turkise æg, i år har fået en mere lys olivengrøn nuance. Det viser blot at farverne hele tiden ændrer sig lidt igennem hønernes levetid. Første års høner har ofte en kraftigere farve end ældre høner farve på ægget. I vores erfaringer har dette dog ikke så meget med det genetiske at gøre, men at det handler om aldring af hønens evne til at producere farve.

65,00 kr.